Category Archives: Bescherming

fietshandschoenen

Wielersport

De amateurwielersport groeit nog elk jaar. Je hoeft geen prof te zijn om eisen te stellen aan goede kleding tijdens je fietstochten. Professionele wielerkleding is nodig om kou en vocht buiten te houden en transpiratievocht op te nemen. Sport44.com heeft een groot aantal merken op wielergebied. Het assortiment is breed en voor iedereen betaalbaar. Een merk zoals AGU is van uitstekende kwaliteit en tegen scherpe prijs on-line aan te schaffen. AGU heeft niet alleen wielerbroeken, shirts en jacks maar ook fietshelmen. Ook erg populair is de regenkleding van dit merk.

Fietshandschoenen

Elke een beetje zichzelf serieus nemende wielrenner draagt fietshandschoenen. Dit zitten prettig omdat een paar zwetende handen aan het stuur glad worden. Tevens houden zij de kou buiten en zorgen voor warme handen. Er zijn zomer- en winterhandschoenen voor de fietser. Castelli Rosso heeft de klassieker onder de fietshandschoen. In de palm van de handschoen is als extra versteviging een laagje leer aangebracht. In de palm zit tevens een gel-vulling die een betere grip geeft op het stuur. Het is belangrijk om het maatadvies van Sport44.com op te volgen wanneer je deze handschoenen wilt aanschaffen omdat ze nogal klein uitvallen.

Winterhandschoen

Tegengesteld aan de zomerhandschoenen hebben de winterhandschoenen vingers. De zomerhandschoen heeft halve vingers. De BBB winter fietshandschoenen BWG-21 ControlZone zijn handschoenen, speciaal voor lage temperaturen ontwikkeld. Zij zorgen ervoor dat je warme handen houdt tijdens je wekelijkse rondje. De handschoen is winddicht en voorzien van ademend membraam. Badstof duim om transpiratie weg te vegen.

Shimano

Shimano is een merk wat onder de meeste wielrenners bekendheid geniet. Goede en betaalbare fietskleding en handschoenen. Regelmatig wordt Shimano-kleding voor de fiets in de outlet van Sport44.com aangeboden. Fietshandschoenen voor nog geen 10 euro zijn dan geen uitzondering. De Shimano originals fietshandschoen heeft een lange levensduur en een comfortabele pasvorm. Vulling met siliconen nopjes voor een goede grip. Badstof afveegoppervlak en klittebandsluiting wat voor de juiste pasvorm zorgt.

Sport44.com

Deze webshop biedt een zeer groot assortiment sportkleding en fietshandschoenen. Op het gebied van fietskleding blinken zij echt uit in hun collecties. Een aantal gerenommeerde merken die altijd voldoende op voorraad zijn;

  • AGU
  • BBB – All about cycling
  • Castelli en Shimano

Dit is nog maar een kleine greep van de merken die bij Sport44 on-line verkocht worden. Sport44.com biedt alles wat je nodig hebt op het gebied van wielrennen maar ook crossfietsen.

Tags: | Algemeen
Bescherming
Fietskleding
Fietstransport
Navigatie
Onderdelen

Zonder fietshelm op pad: Ben je wel goed bij je hoofd?

Je ziet ze nog altijd rondfietsen. Wielrenners en mountainbikers die een mooie fiets hebben, een perfect gecombineerde fietsoutfit en hun benen geschoren. Alleen het belangrijkste deel van hun outfit ontbreekt: hun fietshelm.

Veiligheid
Zonder meer is de fietshelm het belangrijkste deel van de outfit. In principe zijn wielrennen en mountainbiken geen gevaarlijke sporten, maar je moet het wel veilig aanpakken. Een fietshelm is daarin een must. In 2003 overleed Andrei Kivilev na een val van zijn racefiets. De arts van zijn ploeg bracht daarna naar buiten dat zijn dood te voorkomen was als hij op dat moment een helm had gedragen. Als gevolg van deze ontwikkelingen besloot de internationale wielerunie een fietshelm verplicht te stellen.

Als je ooit eens op je hoofd bent gevallen dan zie je onmiddellijk waarom je altijd een helm hoort te dragen tijdens het fietsen. Het komt meer dan eens voor dat er barsten en scheuren in de helm zitten: die heeft dus goed zijn werk gedaan. Kortom: een helm is een must voor iedere wielrenner, mountainbiker en BMX’er.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fietshelm?
Bij het aanschaffen van een fietshelm bij sport44.com zijn een aantal aspecten erg belangrijk. Als eerste hangt de keuze voor een helm af van de sport die je er mee gaat beoefenen. Zo draag je voor het BMX’en een andere helm als tijdens het wielrennen. Bij de helmen in ons assortiment staat in de beschrijving aangegeven voor welke sport hij het meest geschikt is. Vanzelfsprekend is het belangrijk om een helm te kiezen die past bij de grootte van je hoofd. Sport44.com heeft naast helmen voor volwassenen ook een uitgebreid assortiment kinderhelmen, speciaal ontwikkeld om de jonge koppies heel te houden. Verder is het slim om na te denken wat voor een fietsritten je gaat maken. Fiets je veel in warme gebieden en bergen? Dan kan het handig zijn om een meer ventilerende helm te kiezen. Als je van plan wedstrijden te gaan rijden, kun je overwegen om een meer aerodynamische helm te kiezen. Zo zorg je voor minder weerstand en dus een hogere snelheid. Kies de helm die bij je past en ga zo goed voorbereid en veilig op pad tijdens onvergetelijke fietstochten!

Tags: | Algemeen
Bescherming
Fietskleding
Fietstransport
Navigatie
Onderdelen