Category Archives: Fietskleding

Een fietsbroek bij Sport44.com: Uren fietsen zonder een centje pijn!

Als je ooit ook maar een uurtje op een mountainbike of racefiets hebt gezeten zonder fietsbroek snap je gelijk waarom alle mountainbikers, wielrenners en toerfietsers een fietsbroek dragen. Binnen een uur fietsen heb je last van zadelpijn, schuurplekken of erger. Als je je dan afvraagt waarom de wielrenners in de Tour de France iedere dag uren achter elkaar op de fiets kunnen zitten zonder pijntjes? Zij dragen een goede fietsbroek. Niet voor niets wordt vaak gezegd dat de fietsbroek het belangrijkste onderdeel is van de wieleroutfit.

Wat is het verschil tussen een sportbroekje en een fietsbroek?
Het belangrijkste verschil tussen een sportbroekje en een fietsbroek merk je gelijk bij het aantrekken al. Op de plaats waar je het zadel raakt zit een lekker zacht kussentje: het zeem. Het zeem moet ervoor zorgen dat je geen last krijgt van zadelpijn tijdens het fietsen en het biedt natuurlijk veel comfort, zodat je ook bij langere ritten pijnvrij en comfortabel kan rondfietsen. Verder neemt het zeem ook nog vocht op, om je een zo droog mogelijke rit te bezorgen. Naast het zeem is een fietsbroek ook zo ontworpen dat er geen naden of vervelende randen zitten aan de binnenkant van de broek. Als dat wel zo zou zijn, ontstaat er al erg snel wrijving, die je gaat voelen als schuurplekken.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een fietsbroek?
Als je bij Sport44.com een fietsbroek wilt aanschaffen moet je op een paar punten letten. Er zijn natuurlijk korte en lange fietsbroeken te kopen. Dit spreekt voor zich. Minder bekend zijn vaak de bretels. Zoals je misschien ooit weleens gemerkt hebt, hebben sommige broeken altijd de neiging om af te zakken tijdens het fietsen. Daar is wat op bedacht. Veel fietsbroeken hebben tegenwoordig bretels. De bretels draag je op je schouders en je fietsbroek zakt nooit meer af; een perfecte uitvinding! Tijdens het fietsen merk je er helemaal niks van door het comfortabele materiaal, maar het hijsen van je broek is verleden tijd.
Het enige wat je nog rest om goed voorbereid en zonder pijntjes op pad te gaan is een kijkje nemen op Sport44.com en de fietsbroek uit te kiezen die het meest bij je past. Vanzelfsprekend hebben wij alle soorten en maten verkrijgbaar.

Tags: | Algemeen
Bescherming
Fietskleding
Fietstransport
Navigatie
Onderdelen