Category Archives: Navigatie

Fietsen met fietsnavigatie: Zo raak je de weg nooit meer uit

Stel je voor: Je rijdt in een onbekend land en je hebt een weggetje genomen waar je niet van weet waar die precies uitkomt. Ondertussen ben je alweer even onderweg en weet je niet precies hoe je terug moet komen bij het vakantieverblijf. Je besluit een richting te kiezen om terug te komen, maar dat blijkt niet de goede te zijn. Ten einde raad bel je aan bij een lokale bewoner om de weg terug te vragen richting het vakantieverblijf en aan het eind van de middag kom je daar vermoeid weer aan. Er was een heel gemakkelijke manier om dat te voorkomen: Een fietscomputer met navigatie.

Handige functies
Vroeger werden navigatiesystemen alleen maar gebruikt voor auto’s en motors, maar de laatste jaren heeft de navigatie ook zijn intrede gedaan in de sport. Ook op de fiets is het nut van zo’n systeem ontdekt. Nooit meer de weg kwijtraken tijdens een fietsritje, de fietscomputer een mooie route laten maken naar dat ene pittoreske plaatsje of een trainingsrondje in je eigen omgeving met wegen waar je nog nooit hebt gereden. Met een fietscomputer met navigatie is het allemaal mogelijk. De mogelijkheden op sport44.com zijn eindeloos.

Waar moet je op letten bij de aanschaf bij sport44.com?
Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten en maten navigatiesystemen. Wat is nu het verschil tussen die apparaten? Om de weg te kunnen vinden met een navigatiesysteem, moet er een kaart op geladen staan met de wegen van de desbetreffende plek. Sommige navigatiesystemen hebben kaarten voor de Benelux, andere voor West-Europa en weer andere zelfs voor heel de wereld. Het is handig als je een inschatting maakt van waar je de fietsnavigatie kan gebruiken. Verder zit er nog een verschil in de resolutie van de systemen. Een toestel met een hogere resolutie zal beter leesbaar zijn, zeker in omstandigheden waar het scherm moeilijk te zien is (bijvoorbeeld bij een zonnige dag). Tot slot zijn er ook nog systemen die WIFI ondersteunen, wat het makkelijker maakt om routes naar het navigatiesysteem te downloaden. Kijk eens rond op de website van sport44.com en kies het navigatiesysteem dat het beste bij je past. Zo kom je nooit meer ergens te staan zonder de weg naar huis te weten, geweldig toch?

Tags: | Algemeen
Bescherming
Fietskleding
Fietstransport
Navigatie
Onderdelen