Zonder fietshelm op pad: Ben je wel goed bij je hoofd?

Je ziet ze nog altijd rondfietsen. Wielrenners en mountainbikers die een mooie fiets hebben, een perfect gecombineerde fietsoutfit en hun benen geschoren. Alleen het belangrijkste deel van hun outfit ontbreekt: hun fietshelm.

Veiligheid
Zonder meer is de fietshelm het belangrijkste deel van de outfit. In principe zijn wielrennen en mountainbiken geen gevaarlijke sporten, maar je moet het wel veilig aanpakken. Een fietshelm is daarin een must. In 2003 overleed Andrei Kivilev na een val van zijn racefiets. De arts van zijn ploeg bracht daarna naar buiten dat zijn dood te voorkomen was als hij op dat moment een helm had gedragen. Als gevolg van deze ontwikkelingen besloot de internationale wielerunie een fietshelm verplicht te stellen.

Als je ooit eens op je hoofd bent gevallen dan zie je onmiddellijk waarom je altijd een helm hoort te dragen tijdens het fietsen. Het komt meer dan eens voor dat er barsten en scheuren in de helm zitten: die heeft dus goed zijn werk gedaan. Kortom: een helm is een must voor iedere wielrenner, mountainbiker en BMX’er.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fietshelm?
Bij het aanschaffen van een fietshelm bij sport44.com zijn een aantal aspecten erg belangrijk. Als eerste hangt de keuze voor een helm af van de sport die je er mee gaat beoefenen. Zo draag je voor het BMX’en een andere helm als tijdens het wielrennen. Bij de helmen in ons assortiment staat in de beschrijving aangegeven voor welke sport hij het meest geschikt is. Vanzelfsprekend is het belangrijk om een helm te kiezen die past bij de grootte van je hoofd. Sport44.com heeft naast helmen voor volwassenen ook een uitgebreid assortiment kinderhelmen, speciaal ontwikkeld om de jonge koppies heel te houden. Verder is het slim om na te denken wat voor een fietsritten je gaat maken. Fiets je veel in warme gebieden en bergen? Dan kan het handig zijn om een meer ventilerende helm te kiezen. Als je van plan wedstrijden te gaan rijden, kun je overwegen om een meer aerodynamische helm te kiezen. Zo zorg je voor minder weerstand en dus een hogere snelheid. Kies de helm die bij je past en ga zo goed voorbereid en veilig op pad tijdens onvergetelijke fietstochten!

Tags: | Algemeen
Bescherming
Fietskleding
Fietstransport
Navigatie
Onderdelen